Sposób przygotowania:
Deserek z kaszy manny
1/2 mleka zagotować, dodać wiórki kokosowe i chwilę gotować. W pozostałym mleku rozprowadzić szybko kaszę mannę i cukier a także cukier waniliowy i wlać do gotującej się masy wiórkowej. Gdy zacznie gęstnieć wyłożyć do małych salaterek połowę masy. Na nią sypiemy rodzynki i kładziemy po 3-4 truskawki. Pozostałą część masy mieszamy z dwoma łyżkami kakao (najlepsze jest rozpuszczalne). Masę wykładamy na truskawki. Odstawiamy do ostudzenia. Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody i zostawiamy do ostygnięcia. Czekoladę rozpuszczamy. Wystudzony deser wyjmujemy z salaterki, odwracamy i polewamy czekoladą. Stężałą galaretkę kroimy na drobne kawałki i obsypujemy dookoła deserek.
luna
Natala1210