kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 852]

Deserek z mascarpone, śmietanki i migdałów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na bardzo szybki w przygotowaniu deserek. Połączenie śmietanki, mascarpone i migdałów jest bardzo pyszne. Polecam.

Deserek z mascarpone, śmietanki i migdałów Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Deserek z mascarpone, śmietanki i migdałów

 

  • 125 gram mascarpone
  • 100 ml śmietanki 30 %
  • 1 cukier waniliowy
  • 3 łyżki mielonych migdałów
  • 2 łyżki rodzynek
  • sok z cytryny do smaku

Sposób przygotowania:

Deserek z mascarpone, śmietanki i migdałów
Śmietankę przelewamy do pojemnika i ubijamy na sztywno. Do wysokiego pojemnika wkładamy mascarpone, mielone migdały, cukier waniliowy i miksujemy. Dodajemy połowę rodzynek i ubitą śmietankę, mieszamy aż wszystko się połączy.

Deserek przekładamy do pucharków i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Przed podaniem dekorujemy rodzynkami
Deserek z mascarpone, śmietanki i migdałów
Do wysokiego pojemnika wlewamy śmietankę i ubijamy.
Deserek z mascarpone, śmietanki i migdałów
Mascarpone, mielone migdały i cukier blendujemy.