Sposób przygotowania:
Owoce w cieście dyniowymETAP 1:
Do miski wsypać mąkę, drożdże, cukier zwykły i waniliowy. Wbić jajko, wlać mleko. Dodać pure z dyni i wszystko wymieszać dokładnie trzepaczką lub zmiksować mikserem na jednolite ciasto.
Owoce obrać ze skórki i pokroić na plasterki o grubości ok. 0,5-1 cm. Owoce maczać w cieście i od razu układać na patelni na rozgrzanym oleju.
Smażyć po kilka minut na złoty kolor i wykładać na talerz przykryty ręcznikiem papierowym. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
![Owoce w cieście dyniowym Owoce w cieście dyniowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/owoce-w-ciescie-dyniowym-526689.jpg)
![Owoce w cieście dyniowym Owoce w cieście dyniowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/owoce-w-ciescie-dyniowym-526690.jpg)
![Owoce w cieście dyniowym Owoce w cieście dyniowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/owoce-w-ciescie-dyniowym-526691.jpg)
![Owoce w cieście dyniowym Owoce w cieście dyniowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/owoce-w-ciescie-dyniowym-526692.jpg)
![Owoce w cieście dyniowym Owoce w cieście dyniowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/owoce-w-ciescie-dyniowym-526694.jpg)