lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Dewolaj z musztardą miodową

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Dewolaj z musztardą miodowa to prawdziwy rarytas . Połączenie sera z musztarda i pietruszka podnosi walory smakowe.

Dewolaj z musztardą miodową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dewolaj z musztardą miodową

 

  • pierś 3 połówki
  • ser 6 plastrów
  • listki pietruszki
  • musztarda miodowa 5 łyżek
  • sól i pieprz biały do smaku
  • Dodatkowo:
  • 2 jaja
  • bułka tarta do panierki
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Dewolaj z musztardą miodową
Piersi myjemy i kroimy na połowę w poprzek. Tłuczemy lekko tak aby dziur nie porobić. Posypujemy piersi solą , pieprzem posypujemy papryką czerwoną mieloną . Smarujemy każdy płat musztardą. Kładziemy po plastrze sera. Dodajemy listki pietruszki. Zwijamy piersi w rulonik. Zwinięte piersi maczamy w jaju i obtaczamy w bułce tartej . Smażymy na oleju z obu stron a potem dusimy jakieś 25 minut i gotowe. 
Dewolaj z musztardą miodową
Piersi myjemy i kroimy na połowę w poprzek. Tłuczemy lekko tak aby dziur nie porobić. Posypujemy piersi solą , pieprzem posypujemy papryką czerwoną mieloną .
Dewolaj z musztardą miodową
Smarujemy każdy płat musztardą , na całej powierzchni .
Dewolaj z musztardą miodową
Teraz na musztarde kładziemy po plastrze sera.
Dewolaj z musztardą miodową
Ostatni składnik to natka pietruszki , zwijamy i maczamy w jaju i bułce tartej .

Tagi:

sery tarta ser