gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 802]

Roladki schabowe z salami i serkiem topionym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pikantne roladki z salami pepperoni i serkiem topionym. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Polecam przepis.

Roladki schabowe z salami i serkiem topionym

Składniki:

Roladki schabowe z salami i serkiem topionym

 

  • 1 kg schabu,
  • 100 g serka topionego,
  • 150 g salami pepperoni,
  • sól i pieprz do smaku,
  • ostra papryka do smaku,
  • 2 jajka,
  • 3-4 łyżki mąki,
  • 5- 6 łyżek bułki tartej,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z salami i serkiem topionym
Schab kroimy w plastry i rozbijamy. Posypujemy solą, pieprzem i ostrą papryką. Każdy plaster smarujemy serkiem topionym, układamy po plasterku salami i zwijamy w rulon.

Jajka rozkłócamy w miseczce, wsypujemy szczyptę soli, mieszamy. Przygotowujemy sobie na oddzielnych talerzach bułkę tartą i mąkę.

Każdy dewolaj obtaczamy w mące, jajku a na końcu w bułce tartej.Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.

Na rozgrzany tłuszcz wykładamy dewolaje i smażymy z każdej strony na średnim ogniu na złoto.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego.