donia1219

donia1219

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Dewolaje z serem i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Dewolaje to klasyczna potrawa mięsna, w większości przygotowywana z masłem i ziołami, lub z rozpuszczanym serem, ja przedstawię moją ''zmodyfikowaną'' wersję tych kotlecików, dzięki papryce uzyskają zupełnie inne oblicze!! Zapraszam, smacznego!:)

Dewolaje z serem i papryką

Składniki:

Dewolaje z serem i papryką

 

Sposób przygotowania:

Dewolaje z serem i papryką

przygotowanie piersi

Dewolaje z serem i papryką
Wyfiletowany, posolony wielki kawał mięsa

Fileta obrabiamy, odkrawamy wszelkie niedoskonałości mięsa. Następnie filetujemy i solimy.

dodawanie najważniejszych składników

Dewolaje z serem i papryką
ułożony serek, oraz papryka na mięsie.

Na wy filetowany kawałek mięsa układam pokrojoną w kostkę paprykę, oraz połowę plasterka sera, tak aby dobrze pierś nam się zawijała.

zawijanie, panierowanie

Dewolaje z serem i papryką
Zawinięty kawałek mięsa, gotowy do panierowania

Naszą pierś, wraz z serem oraz papryką dokładnie zawijam, następnie panieruje w jajku i bułce tartej.

smażenie

Dewolaje z serem i papryką
Pięknie wyglądające, smażące się dewolaje

Na patelni rozgrzewam dwie łyżki oleju, gdy olej jest nagrzany wykładam opanierowane piersi, smażę z każdej strony po 10 minut

gotowe do podania piersi

Dewolaje z serem i papryką
Idealnie wysmażone, podane dewolaje z serem, oraz papryką.

Usmażone dewolaje wykładamy na talerz, podajemy z dowolnie przyrządzonymi ziemniakami i suróweczką, smacznego! :)