Sposób przygotowania:
Dietetyczna sałatka w kolorach wiosny
Do dwóch osobnych miseczek włożyć fasolkę i brokuły. Zalać wrzątkiem, zostawiać do ostygnięcia. Spróbować warzyw jeśli są jeszcze twarde to jeszcze raz zalać je wrzątkiem i zostawić na około 5 minut. Następnie odcedzić i dobrze osuszyć. Pekinkę umyć i osuszyć, pokroić w drobne piórka. Cebulę także pokroić w drobne piórka i wymieszać z pekinką. Dodać odcedzoną fasolkę. Brokuł pokroić na mniejsze różyczki. Przełożyć do miski. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Wymieszać. Przełożyć do ładnej miski. Pomidorki umyć, osuszyć i przekroić na pół. Ułożyć na wierzchu sałatki. Zimne jajko obrać i przekroić na ćwiartki, i także ułożyć wierzchu sałatki. Przed podaniem posypać posiekaną natką. Smacznego!