Sposób przygotowania:
Dietetyczne placuszki z mąki pełnoziarnistej
Maślankę roztrzepać z jajkami rózgą (ew.zmiksować). Połączyć z mąką pełnoziarnistą i szczyptą soli.
Patelnię teflonową posmarować cieniutko olejem (najlepiej pędzelkiem silikonowym). Rozgrzać tłuszcz i łyżką nakładać porcje ciasta. Ja daje ok. 2 łyżek na jeden placuszek.
Smażyć do zrumienienia z obu stron. Na talerzu ułożyć placuszki, każdy posmarować jogurtem naturalnym bez cukru i nałożyć owoce (u mnie maliny, jeżyny, banan i brzoskwinia).
Jest to porcja obiadowa dla jednej osoby lub na podwieczorek dla dwóch.
Patelnię teflonową posmarować cieniutko olejem (najlepiej pędzelkiem silikonowym). Rozgrzać tłuszcz i łyżką nakładać porcje ciasta. Ja daje ok. 2 łyżek na jeden placuszek.
Smażyć do zrumienienia z obu stron. Na talerzu ułożyć placuszki, każdy posmarować jogurtem naturalnym bez cukru i nałożyć owoce (u mnie maliny, jeżyny, banan i brzoskwinia).
Jest to porcja obiadowa dla jednej osoby lub na podwieczorek dla dwóch.
Magdalena88