Sposób przygotowania:
Dietetyczne roladki z marchewką i jarmużem
Pierś z kurczaka wzdłuż przecinamy na pół, a następnie delikatnie rozbijamy. Mięso z obu stron doprawiamy solą i pieprzem. Liście jarmużu myjemy i drobno siekamy (łodygi odrzucamy), natomiast obraną marchewkę ścieramy na wąskich oczkach. Na każdym z plastrów mięsa równomiernie na całej powierzchni układamy jarmuż oraz startą marchewkę - posypujemy solą i pieprzem. Pierś z kurczaka zwijamy w roladki, a następnie każdą z osobna zawijamy ściśle w folię spożywczą i boki związujemy sznurkiem. W garnku nastawiamy wodę, gdy zacznie wrzeć wrzucamy roladki i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem do 25 minut. Następnie wyciągamy z wody, rozcinamy folię i podajemy mięso do obiadu. Mięso przed podaniem należy rozkroić na pół, gdyż znacznie ładniej się prezentuje.
zbysiowa
misia5