Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Roladki z indyka z pesto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ugotowane na parze, dietetyczne roladki z serkiem i pesto.

Roladki z indyka z pesto Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki z indyka z pesto

 

  • 4 sznycle z indyka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 4 plastry salami
  • 4 czubate łyżeczki zielonego pesto
  • 3 łyżki serka kremowego naturalnego
  • przyprawa do kurczaka po staropolsku - wg uznania

Sposób przygotowania:

Roladki z indyka z pesto
Sznycle rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Na każdym kawałku mięsa ułożyć po 1 plasterku salami. Serek dokładnie wymieszać z pesto. Przygotowane nadzienie rozłożyć na plastry mięsa. Zwinąć w ścisłe roladki, obficie posypać przyprawą do kurczaka po staropolsku. Każdą roladkę zawinąć osobno w folię spożywczą i ułożyć w garnku do gotowania na parze. Gotować na parze ok. 20 minut. Gotowe roladki odwijać z folii i podawać.
Roladki z indyka z pesto
Mięso rozbite tłuczkiem i posypane solą i pieprzem.
Roladki z indyka z pesto
Salami i serek wymieszany z pesto ułożone na plastrach mięsa.
Roladki z indyka z pesto
Nadziane mięso zawinięte w folię i ułożone w garnku do gotowania na parze.