Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Roladki z indyka z masełkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Dietetyczne roladki z indyka z masłem z cebulką i z salami.

Roladki z indyka z masełkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki z indyka z masełkiem

 

  • 5 sznycli z indyka
  • 100 g masła z cebulką
  • sól czosnkowa do smaku
  • pieprz do smaku
  • 5 plasterków salami z indyka
  • przyprawa kurczak grillowany - wg uznania

 

Sposób przygotowania:

Roladki z indyka z masełkiem
Mięso rozbić tłuczkiem,oprószyć solą czosnkową i pieprzem. Na każdy plaster mięsa położyć po 1 plasterku salami i po kawałku masła. Zwinąć w bardzo ścisłe roladki i posypać je przyprawą do kurczaka. Każdą roladkę zawinąć osobno w folię spożywczą i ułożyć w garnku do gotowania na parze. Gotować na parze ok. 20 minut. Ugotowane roladki odwinąć przed podaniem z folii.
Roladki z indyka z masełkiem
Mięso rozbite tłuczkiem i oprószone solą czosnkową i pieprzem.
Roladki z indyka z masełkiem
Plastry mięsa z ułożonym na nim salami i masłem.
Roladki z indyka z masełkiem
Roladki zawinięte w folię spożywczą i ułożone w garnku do gotowania na parze.