WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Dietetyczne truskawkowe śniadanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wiosną jak zwykle zaczynają się diety, taki koktajl z truskawek z dodatkiem otrąb i zarodków pszennych jest lekki, dietetyczny i sycący. Idealny na delikatne śniadanie.

Dietetyczne truskawkowe śniadanie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dietetyczne truskawkowe śniadanie

 

  • 15-20 truskawek
  • 2 łyżki otrąb owsianych
  • 2 łyżki zarodków pszennych
  • 0,5 szkl mleka
  • 1 łyżeczka miodu

Sposób przygotowania:

Dietetyczne truskawkowe śniadanie
Dojrzałe truskawki dokładnie myjemy, obrywamy im szypułki i wrzucamy do pojemnika blendera. Dodajemy do nich dwie łyżki otrąb owsianych i dwie łyżki zarodków pszennych. Zalewamy to wszystko mlekiem i opcjonalnie dodajemy łyżeczkę miodu. Wszystkie składniki dokładnie blendujemy na jednolitą strukturę. Najlepiej smakuje, gdy podajemy schłodzone.
Dietetyczne truskawkowe śniadanie
Wybieramy ładne i mocno dojrzałe truskawki.
Dietetyczne truskawkowe śniadanie
Dosypujemy do nich otręby owsiane i zarodki pszenne.
Dietetyczne truskawkowe śniadanie
Zalewamy to wszystko mlekiem i dodajemy miód.
Dietetyczne truskawkowe śniadanie
Miksujemy blenderem, aż powstanie jednolity napój.