jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Dip bakłażanowy pyszny i zdrowy!

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dip bakłażanowy na ozdobnej sałacie dla miłośników greckich smaków.

Dip bakłażanowy pyszny i zdrowy! Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Dip bakłażanowy pyszny i zdrowy!

 

  • Na 2 porcje:
  • 2 wafle ryżowe lub kukurydziane extra cieńkie GOOD FOOD
  • 2 duże plastry bakłażana
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz cytrynowy
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki jogurtu greckiego
  • 2 listki sałaty ozdobnej
  • 2 pomidorki koktajlowe
  • szczypiorek

 

Sposób przygotowania:

Dip bakłażanowy pyszny i zdrowy!
Plastry bakłażana obieramy ze skórki, solimy, odstawiamy na 15 minut po czym osuszamy je ręcznikiem papierowym. Grillujemy je (posmarowane oliwą ) na grillu lub patelni grillowej .Odkładamy je na ręcznik papierowy. Drobno siekamy plastry bakłażana i czosnek oraz część szczypioru. Mieszamy, doprawiamy pieprzem i solą do smaku. Sałatę układamy na waflach, nakładamy na nią dip. Dekorujemy połówkami pomidorków i piórkami szczypioru.
Dip bakłażanowy pyszny i zdrowy!
... na waflu Good Food
Dip bakłażanowy pyszny i zdrowy!
Etap 2
Dip bakłażanowy pyszny i zdrowy!
Etap 3