Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Dip chrzanowo twarogowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny Dip chrzanowo twarogowy

Dip chrzanowo twarogowy

Składniki:

Dip chrzanowo twarogowy

 

  • 3 łyżki startego chrzanu
  • 20 dag półtłustego białego twarogu
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany 18%
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • cukier i sól do smaku

Sposób przygotowania:

Dip chrzanowo twarogowy
Twaróg zmiksować ze śmietaną. Dodać chrzan, żółtko i szczypiorek. Dokładnie wymieszać. Posolić i pocukrzyć do smaku. Gdyby dip był za gęsty dodać kwaśnej śmietany. Można podawać również do ugotowanych w mundurkach ziemniaków.