Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Dip czosnkowo- orzechowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Dip ten to bogactwo smaków, składników i aromatów. Prosty w przygotowaniu, pasuje do wielu potraw i przekąsek.

Dip czosnkowo- orzechowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dip czosnkowo- orzechowy

 

Sposób przygotowania:

Dip czosnkowo- orzechowy
W dużej misce umieszczamy jogurt naturalny i majonez. Następie dodajemy do nich oczyszczony czosnek wyciśnięty przez praskę oraz obrane orzechy włoskie drobno pokrojone. Całość posypujemy drobno posiekaną bazylią świeżą. Na koniec sos doprawiamy solą, pieprzem, curry i imbirem. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki do schłodzenia. Polewamy nim warzywa i wszelkiego rodzaju potrawy.
Dip czosnkowo- orzechowy
W misce umieszczamy jogurt naturalny i majonez
Dip czosnkowo- orzechowy
Dodajemy wyciśnięte dwa ząbki obranego czosnku
Dip czosnkowo- orzechowy
Posypujemy drobno posiekanymi orzechami włoskimi
Dip czosnkowo- orzechowy
Doprawiamy solą, pieprzem, curry i imbirem

Tagi:

sosy dip