Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Dip czosnkowo - bazyliowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

smaczny dip do frytek i pieczonych skrzydełek

Dip czosnkowo - bazyliowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Dip czosnkowo - bazyliowy

 

Sposób przygotowania:

Dip czosnkowo - bazyliowy
Jogurt przekładamy do miseczki, wciskamy do niego obrany czosnek. Dodajemy spora ilość świeżo zmielonego pieprzu oraz sół morską. 2-3 szczypty bazylii rozcieramy w dłoniach, a następnie dodajemy do pozostałych składników. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na 2-3 godziny, aby wszystkie składniki się ze sobą przegryzły.
Dip czosnkowo - bazyliowy
czosnek dokładnie rozgniatamy by nie było w dipie grudek
Dip czosnkowo - bazyliowy
dajemy sporą ilość przypraw by nadać ostry i wyrazisty smak

Tagi:

dip sosy