Sposób przygotowania:
Brokuły w dipie czosnkowo-ziołowym.
Brokuły mrożone podzielone są już na różyczki.Gotujemy w osolonej wrzącej wodzie na pół miękko.
Po ugotowaniu brokuły odsączamy z wody i wykładamy na półmisek.Przygotowujemy dip czosnkowo-ziołowy. Do malaksera wkładamy obrane ząbki czosnku,wlewamy ćwierć szklanki mleka i miksujemy. Następnie dodajemy pokrojoną świeżą bazylię i oregano. Ponownie miksujemy. Doprawiamy szczyptą soli,pieprzu i wlewamy 1 stołową łyżkę oliwy z oliwek.Ponownie miksujemy. Polewamy dipem nasze ugotowane brokuły.
Po ugotowaniu brokuły odsączamy z wody i wykładamy na półmisek.Przygotowujemy dip czosnkowo-ziołowy. Do malaksera wkładamy obrane ząbki czosnku,wlewamy ćwierć szklanki mleka i miksujemy. Następnie dodajemy pokrojoną świeżą bazylię i oregano. Ponownie miksujemy. Doprawiamy szczyptą soli,pieprzu i wlewamy 1 stołową łyżkę oliwy z oliwek.Ponownie miksujemy. Polewamy dipem nasze ugotowane brokuły.