kupiska

kupiska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Brokuły w dipie czosnkowo-ziołowym.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Brokuły zawierają dużo witamin,dlatego warto jeść nawet mrożone.

Brokuły w dipie czosnkowo-ziołowym.

Składniki:

Brokuły w dipie czosnkowo-ziołowym.

 

Sposób przygotowania:

Brokuły w dipie czosnkowo-ziołowym.
Brokuły mrożone podzielone są już na różyczki.Gotujemy w osolonej wrzącej wodzie na pół miękko.
Po ugotowaniu brokuły odsączamy z wody i wykładamy na półmisek.Przygotowujemy dip czosnkowo-ziołowy. Do malaksera wkładamy obrane ząbki czosnku,wlewamy ćwierć szklanki mleka i miksujemy. Następnie dodajemy pokrojoną świeżą bazylię i oregano. Ponownie miksujemy. Doprawiamy szczyptą soli,pieprzu i wlewamy 1 stołową łyżkę oliwy z oliwek.Ponownie miksujemy. Polewamy dipem nasze ugotowane brokuły.

Tagi:

dip sosy brokuły