Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Dip jogurtowo-pomidorowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zamiast przecieru pomidorowego można dodać 6 łyżek keczupu. Pyszny dip do bukietu jarzyn.

Dip jogurtowo-pomidorowy

Składniki:

Dip jogurtowo-pomidorowy

 

  • 1 naturalny serek homogenizowany,
  • 1\2szkl.jogurtu naturalnego,
  • 1\4szkl.przecieru pomidorowego,
  • 2ząbki czosnku,
  • sok z 1\4cytryny,
  • 1 płaska łyżeczka cukru pudru,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Dip jogurtowo-pomidorowy
Jogurt wymieszać z serkiem oraz przecierem pomidorowym(bądź keczupem),dodać zmiażdżony czosnek,doprawić solą,pieprzem,cukrem pudrem i sokiem z cytryny,wymieszać.

Tagi:

sosy dip