kupiska

kupiska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Dip marchewkowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybki i łatwy do zrobienia dip marchewkowy.

Dip marchewkowy.

Składniki:

Dip marchewkowy.

 

  • 5 średnich marchewek
  • 2 stołowe łyżki gęstej śmietany
  • 1 stołowa łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 stołowa łyżka octu winnego
  • 1 mała łyżeczka majonezu
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu

Sposób przygotowania:

Dip marchewkowy.
Marchewki obskrobać,dokładnie umyć,odciąć końcówki i ugotować do miękkości.Po ugotowaniu marchewki pokroić w grube plastry włożyć do miksera i dodać 2 stołowe łyżki gęstej śmietany,1 stołową łyżkę jogurtu naturalnego,1 mała łyżeczkę cukru pudru,1 stołową łyżkę octu balsamicznego. Wszystkie składniki zmiksować. PO zmiksowaniu dip przełożyć do miseczki i doprawić solą i pieprzem.