Sposób przygotowania:
Dip ogórkowy z miętą
Ogórki obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Lekko posolić i przełożyć na sito. Zostawić na ok 30-60 minut aby sok ociekał.
Potem jeszcze lekko odcisnąć z soku i przełożyć do miski. Listki mięty drobno posiekać i dodać do ogórków. Ilość mięty zależy od tego jak bardzo miętowy smak lubimy. Dodać jogurt naturalny i sok z limonki.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem, soli nie za dużo bo ogórki były wcześniej solone.
Gotowy sos odstawić do lodówki na ok 30-60 minut aby smaki się przegryzły.
Potem jeszcze lekko odcisnąć z soku i przełożyć do miski. Listki mięty drobno posiekać i dodać do ogórków. Ilość mięty zależy od tego jak bardzo miętowy smak lubimy. Dodać jogurt naturalny i sok z limonki.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem, soli nie za dużo bo ogórki były wcześniej solone.
Gotowy sos odstawić do lodówki na ok 30-60 minut aby smaki się przegryzły.