Sposób przygotowania:
Sos pomidorowy z pieczarkami, papryką i cebulą
1) Na patelni rozgrzewamy olej.
2) Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kosteczkę i wrzucamy na patelnię.
3) Pomidore całe bez skórki wyciągamy z puszki i wrzucamy na patelnię.
4) Na patelni rozdrabniamy pomidory za pomocą drewnianej łyżki i wsypujemy sól himalajską, pieprz ognisty, oregano i cukier, mieszamy.
5) Paprykę czerwoną i paprykę zieloną kroimy w kosteczkę, wrzucamy do reszty składników na patelnię.
6) Pieczarki myjemy, obieramy, drobno kroimy i również wrzucamy na patelnię.
7) Wlewamy sok z pomidorów z puszki, wszystko jeszcze przez chwilę podsmażamy i gotowe.
2) Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kosteczkę i wrzucamy na patelnię.
3) Pomidore całe bez skórki wyciągamy z puszki i wrzucamy na patelnię.
4) Na patelni rozdrabniamy pomidory za pomocą drewnianej łyżki i wsypujemy sól himalajską, pieprz ognisty, oregano i cukier, mieszamy.
5) Paprykę czerwoną i paprykę zieloną kroimy w kosteczkę, wrzucamy do reszty składników na patelnię.
6) Pieczarki myjemy, obieramy, drobno kroimy i również wrzucamy na patelnię.
7) Wlewamy sok z pomidorów z puszki, wszystko jeszcze przez chwilę podsmażamy i gotowe.