Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 383]

Makaron ze szparagami w sosie śmietanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jest to danie które przyrządzicie w kilka minut, a makaron w towarzystwie szparagów stanowi świetne połączenie.

Makaron ze szparagami w sosie śmietanowym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Makaron ze szparagami w sosie śmietanowym

 

Sposób przygotowania:

Makaron ze szparagami w sosie śmietanowym

Etap 1:

Makaron ze szparagami w sosie śmietanowym
Boczek pokroić, podsmażyć z pokrojonymi suszonymi pomidorami

Boczek pokroić, podsmażyć z pokrojonymi suszonymi pomidorami na oleju z pomidorów.

Etap 2:

Makaron ze szparagami w sosie śmietanowym
Makaron i szparagi ugotować w osolonej wodzie.

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Szparagi umyć, usunąć zdrewniałe końce, następnie pokroić, wrzucić do gotującej osolonej wody, gotować 3-4 minuty.

Etap 3:

Makaron ze szparagami w sosie śmietanowym
Dodać makaron, groszek i szparagi. Połączyć.

Do podsmażonego boczku dodać makaron, szparagi, groszek, przeciśnięty przez praskę czosnek.

Etap 4:

Makaron ze szparagami w sosie śmietanowym
Dodać śmietanę i doprawić do smaku solą ziołową.

Na końcu dodać śmietanę. Całość dusić ok.2 minuty. Doprawić do smaku solą ziołową i pieprzem.