Sposób przygotowania:
Domowa cebulka prażona
Na początek cebule należy obrać, umyć a potem osuszyć i pokroić w kostkę. Pokrojona cebulę przełożyć do miseczki lub na głęboki talerz, wsypać do cebulki mąkę i wymieszać starając się oddzielić warstwy cebuli najlepiej rękoma.
W niewielkim rondelku rozgrzać olej. Cebulę kłaść do rondelka najlepiej partiami otrzepując ją z nadmiaru mąki. Smażyć do lekkiego zbrązowienia ale nie spalenia od czasu do czasu mieszając. Usmażoną cebulkę wyjmować za pomocą łyżki cedzakowej na papierowy ręcznik aby odsączyć ją z nadmiaru tłuszczu. I tak samo smażyć kolejne porcje cebuli.
Potem zimną cebulkę posolić i przełożyć do słoika a następnie szczelnie zamknąć go zamknąć i przechowywać najlepiej w szafce.
Spożyć w ciągu miesiąca.
W niewielkim rondelku rozgrzać olej. Cebulę kłaść do rondelka najlepiej partiami otrzepując ją z nadmiaru mąki. Smażyć do lekkiego zbrązowienia ale nie spalenia od czasu do czasu mieszając. Usmażoną cebulkę wyjmować za pomocą łyżki cedzakowej na papierowy ręcznik aby odsączyć ją z nadmiaru tłuszczu. I tak samo smażyć kolejne porcje cebuli.
Potem zimną cebulkę posolić i przełożyć do słoika a następnie szczelnie zamknąć go zamknąć i przechowywać najlepiej w szafce.
Spożyć w ciągu miesiąca.