Agnieszka Rec

Agnieszka Rec

Złoty Ekspert
[Przepisów: 540]

Domowa sharoma

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne smażone mięso drobiowe doprawione na ostro. Idealne smakuje podane z sosem czosnkowym i frytkami i zestawem surówek.

Domowa sharoma

Składniki:

Domowa sharoma

 

  • 60 dag fileta drobiowego
  • przyprawa do kurczaka i gyrosa,ostra papryka, pieprz, czosnek granulowany i sól do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Domowa sharoma

Przygotowanie mięsa:

Domowa sharoma
Mięso drobiowe z przyprawami marynujemy ok.3 godziny

Mięso myjemy i osuszamy. Kroimy w skośne paski długości 6-7 cm. Przekładamy do miski i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i gyrosa, ostrą papryką, czosnkiem granulowanym. Dokładnie mieszamy, przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na około 3 godz.

Smażenie mięsa:

Domowa sharoma
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso

Na patelni rozgrzewamy olej. Dajemy kawałki mięsa i mieszając smażymy ok.6 min.
Podajemy gorące z sosem czosnkowym.