Sposób przygotowania:
Szynka wieprzowa Eli z kardamonemprzygotowanie składników
Szynkę wieprzową opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym.
przygotowanie składników cd
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
przygotowanie składników cd
Przygotować : przyprawy do mięs i do wieprzowiny, słodką paprykę i mielony kardamon.
przygotowanie szynki
W rondlu rozgrzać olej i obsmażyć mięso ze wszystkich stron.
przygotowanie szynki cd
Do obsmażonej szynki dodać cebulę, czosnek i przyprawy. Całość chwilę smażyć razem. Mięso podlać wodą i dusić aż będzie miękkie. Co jakiś czas dolewać trochę wody żeby mięso się nie przypaliło.
przygotowanie szynki cd
Gotowe mięso wyjąć i po 10 minutach pokroić na porcje. Powstały sos zmiksować. Smacznego!
Ja podałam szynkę z kluskami śląskimi i surówką z marchewki z rzodkwią.
gusia1000