Sposób przygotowania:
Drobiowe roladki z szynką i suszonymi pomidorami
Pierś z kurczaka oczyścić z błonek,opłukać i osuszyć. Następnie lekko ponacinać i rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą, pieprzem a także delikatnie posmarować musztardą.
Na każdej piersi ułożyć plasterki szynki, kilka suszonych pomidorów, paseczki papryki czerwonej oraz kawałki serka do smarowania. Zwinąć ciasno w roladkę.
Każdą roladkę panierować w rozbełtanym jajku z dodatkiem przyprawy do kurczaka a następnie w bułce tartej.
Tak przygotowane roladki smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Po upieczeniu roladki położyć na papierowym ręczniku aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Na każdej piersi ułożyć plasterki szynki, kilka suszonych pomidorów, paseczki papryki czerwonej oraz kawałki serka do smarowania. Zwinąć ciasno w roladkę.
Każdą roladkę panierować w rozbełtanym jajku z dodatkiem przyprawy do kurczaka a następnie w bułce tartej.
Tak przygotowane roladki smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Po upieczeniu roladki położyć na papierowym ręczniku aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
gusia1000