SUPERPRZEPIS

Domowa zupa zacierkowa

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1
Domowa zupa zacierkowa Więcej zdjęć (3)

Najstarsza w mojej rodzinie szybka zupa zacierkowa

Składniki:

Domowa zupa zacierkowa

 

Sposób przygotowania:

Domowa zupa zacierkowa
Na stolnicę wysypałam mąkę pszenną którą połączyłam z solą.Starannie przemieszałam.Wbiłam jedno całe jajo.Ugniatałam aż do połączenia się wszystkich składników na jedno jednolite ciasto. Ciasto podzieliłam na mniejsze porcje. Jeden kawałek wzięłam w dłonie i starłam na tarce .To samo zrobiłam z pozostałymi. Tak przygotowaną zacierkę wsypywałam na gotujące się mleko. Do smaku po wyłożeniu na talerz,posłodziłam sobie cukrem.
Domowa zupa zacierkowa
ugniecione surowe ciasto przekroiłam na mniejszą porcję
Domowa zupa zacierkowa
surowe zagniecione ciasto starłam na tarce