Sposób przygotowania:
Domowe bajaderki
1. Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać drobno posiekane resztki ciast i rozdrobnione ciasteczka, lekko ubitą śmietanę, bakalie i likier. Dokładnie wymieszać i odstawiamy do stężenia (około 2-3 godziny)
2. Umoczonymi w zimnej wodzie rękoma formować kule. Czekoladę do gotowania roztopić z masłem według instrukcji na opakowaniu.
Polewać bajaderki, odstawić aż polewa stężeje.
2. Umoczonymi w zimnej wodzie rękoma formować kule. Czekoladę do gotowania roztopić z masłem według instrukcji na opakowaniu.
Polewać bajaderki, odstawić aż polewa stężeje.
zbysiowa
Justi2401
U nas to samo, obowiązkowe po Wielkanocy, Bożym Narodzeniu i większych imprezach, bo ciasta zawsze zostaje, a szkoda, żeby się marnowało :)