KarolinaS

KarolinaS

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

Domowe batony muesli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne i zdrowe źródło energii- batony muesli! polecam!

Domowe batony muesli

Składniki:

Domowe batony muesli

 

Sposób przygotowania:

Domowe batony muesli
Wszystkie większe składniki na batony kruszymy lub drobno siekamy. Następnie prażymy na patelni- mniej więcej 10 minut tak aby nie przypaliły się. Miód, masło i brązowy cukier rozpuszczamy w rondelku. Naczynie żaroodporne wykładamy papierem śniadaniowym i spryskujemy olejem. Wszystkie ziarna mieszamy z owocami tj. rodzynkami i np. suszonymi bananami, morelami, śliwkami-wybór dowolny. Całość mieszamy z roztopioną papką z cukru miodu i masła. Wszystko przekładamy do naczynia żaroodpornego jak najciaśniej dociskając z góry papierem- odstawiamy do lodówki aby zastygło, po kilku godzinach możemy wykrawać batoniki. Smacznego !

Tagi:

bakalie