teresa o

teresa o

Starszy Kucharz
[Przepisów: 20]

Domowe bezy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Robiłam pierwszy raz i jestem dumna z efektu

Domowe bezy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Domowe bezy

 

  • 5 białek
  • 30 dkg miałkiego cukru

Sposób przygotowania:

Domowe bezy
Białka wylewamy do suchej miski ubijamy mikserem, jak się lekko spienią wsypujemy cienką strużką cukier ciągle miksując na najwyższych obrotach, około 5 minut. Za pomocą rękawa cukierniczego wycisnąć na blaszkę zgrabne porcje. Pieczemy 2 godziny w temperaturze 90 stopni.
Domowe bezy
białka wylać do suchej miski, ubijać mikserem jak się spienią lekka strużką wsypywać cukier ciągle mieszając na najwyższych obrotach, około 5 minut
Domowe bezy
za pomoca rękawa cukierniczego wycisnąć na blaszkę zgrabne porcje
Domowe bezy
wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 90 stopni i pieczemy 2 godziny

Tagi:

bezy