Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Domowe chrupiące bezy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne,słodkie domowe bezy do pochrupania.Zamiast kupować możemy upiec własne bezy,nie wymagają dużo pracy.

Domowe chrupiące bezy

Składniki:

Domowe chrupiące bezy

 

  • 4 białka
  • 1 szklanka cukru
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Domowe chrupiące bezy
Do białek dajemy szczyptę soli i ubijamy na bardzo sztywną pianę ,następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Ubitą pianę przekładamy do szprycy i wyciskamy rozetki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia .Pieczemy około 20 minut,następnie suszymy w lekko uchylonym piekarniku przez około 40 minut w temperaturze 140-150 stopni.

Tagi:

bezy