zozolek

zozolek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 35]

Domowe bezy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Domowe bezy są smaczne i proste w przygotowaniu. Do zrobienia ich potrzebujesz białek, cukru pudru oraz soli.

Domowe bezy

Składniki:

Domowe bezy

 

  • 2 białka
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Domowe bezy

Sposób przygotowania jest bardzo prosty. Wystarczy ubić białka z solą na sztywną masę, następnie porcjami dodać cukier puder i wszystko miksować przez 2-3 minuty. Masę wycisnąć na blaszkę i włożyć do piekarnika nagrzanego do 140 stopni na 20-25 minut.


Zobacz film, na którym robię bezy >>>


Tagi:

bezy