Sposób przygotowania:
Domowe chrupiące frytki
Ziemniaki obrać ze skórki, pokroić je w 1 cm grubości paski, opłukać w zimnej wodzie, wlać czystą zimną wodę i moczyć z 15 minut.
Ziemniaki odlać z wody na durszlak, potrząsać durszlakiem, woda dobrze się odsączy. Wsypać ziemniaki do miski, dodać przyprawę do ziemniaków, paprykę ostrą, wlać 2 łyżki oleju i dokładnie wymieszać.
Urządzenie ustawić na 180 C i włączyć, gdy osiągnie temperaturę to frytki wsypać do kosza, zamknąć i ustawić na 18 minut, po tym czasie kosz wyjąć i potrząsnąć frytkami w koszu.
Teraz ustawić na 160 C i 16 minut, frytki są gotowe, ja zrobiłam tę ilość ziemniaków na 2 x, jak do pełna się wsypie, to frytki nie będą chrupiące .
Ziemniaki odlać z wody na durszlak, potrząsać durszlakiem, woda dobrze się odsączy. Wsypać ziemniaki do miski, dodać przyprawę do ziemniaków, paprykę ostrą, wlać 2 łyżki oleju i dokładnie wymieszać.
Urządzenie ustawić na 180 C i włączyć, gdy osiągnie temperaturę to frytki wsypać do kosza, zamknąć i ustawić na 18 minut, po tym czasie kosz wyjąć i potrząsnąć frytkami w koszu.
Teraz ustawić na 160 C i 16 minut, frytki są gotowe, ja zrobiłam tę ilość ziemniaków na 2 x, jak do pełna się wsypie, to frytki nie będą chrupiące .