Sposób przygotowania:
Frytki z dyni
Dynię hokkaido pokroić na części, obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne.
Każdą część pokroić na paski.
Włożyć do miski ,dodać oliwę, przyprawy, dokładnie wymieszać i odstawić na godzinę.
Paski ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (nie blisko siebie).
Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni .C około 25 minut ,aż frytki się zrumienią i przypieką.
Po upieczeniu posolić i podawać z ulubionym sosem lub ketchupem.
Frytki solimy dopiero po upieczeniu.
Każdą część pokroić na paski.
Włożyć do miski ,dodać oliwę, przyprawy, dokładnie wymieszać i odstawić na godzinę.
Paski ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (nie blisko siebie).
Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni .C około 25 minut ,aż frytki się zrumienią i przypieką.
Po upieczeniu posolić i podawać z ulubionym sosem lub ketchupem.
Frytki solimy dopiero po upieczeniu.
gusia1000