monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Domowe chrzanowe almette

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszna pasta dla lubiących chrzan- mój mąż jest wielkim fanem tej pasty:-)

Domowe chrzanowe almette Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Domowe chrzanowe almette

 

Sposób przygotowania:

Domowe chrzanowe almette
Ser przełożyć do miski i dokładnie rozgnieść widelcem. Dodać śmietanę i najpierw jedna łyżeczkę chrzanu i wymieszać. Spróbować i ocenić smak- jeśli lubimy łagodniejsze to już nie dodawać chrzanu a jeśli smak ma być bardziej wyrazisty to dodać drugą łyżeczkę. Doprawić delikatnie solą i pieprzem. Wymieszać. Odstawić do lodówki na 2 godziny,żeby smaki dobrze się połączyły. Smarować chlebek, albo bułeczki:-) SMACZNEGO!
Domowe chrzanowe almette
Biały ser przełożyć do miski i rozdrobnić widelcem
Domowe chrzanowe almette
Do sera dodać śmietanę, chrzan i przyprawy, wymieszać

Tagi:

sery tarta ser