Ewa27

Ewa27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Domowe croissanty

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Domowa wersja słynnych i tradycyjnych francuskich rogali. Pyszne i łatwe. Doskonała alternatywa dla wersji sklepowej.

Domowe croissanty

Składniki:

Domowe croissanty

na rogale

  • 300 g ciasta francuskiego
  • 100 g kremu czekoladowego
  • 50 g czekolady mlecznej

Sposób przygotowania:

Domowe croissanty
Ciasto francuskie rozmrażam. Dzielę na trójkąty. Każdy trójkąt napełniam kremem czekoladowym. Zawijam od szerszego boku. Tworzę rogala. Układam na blaszce przykrytej papierem do pieczenia. Piekę około 10 minut w 180 stopniach. Studzę. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Zanurzam w niej jeden z boków rogala. Studzę.