Sposób przygotowania:
Kakaowe muffinki z truskawkami i czekoladą
1. Mąkę przesiej razem z sodą, kakao i proszkiem do pieczenia, wymieszaj.
2. W dużej misce umieść wybite jajka, jogurt, olej, mleko, cukier i aromat waniliowy. Wymieszaj rózgą. Dodaj składniki suche i zamieszaj dokładnie.
3. Silikonowe foremki na muffinki włóż do większej formy (możesz też użyć papierowych papilotek) i nałóż ciasto do wys. 3/4 foremki. W każdą z nich lekko wciśnij ćwiartki truskawek i kawałki czekolady.
4. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 175 stopni (funkcja góra - dół) i piecz przez ok. 25 minut.
2. W dużej misce umieść wybite jajka, jogurt, olej, mleko, cukier i aromat waniliowy. Wymieszaj rózgą. Dodaj składniki suche i zamieszaj dokładnie.
3. Silikonowe foremki na muffinki włóż do większej formy (możesz też użyć papierowych papilotek) i nałóż ciasto do wys. 3/4 foremki. W każdą z nich lekko wciśnij ćwiartki truskawek i kawałki czekolady.
4. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 175 stopni (funkcja góra - dół) i piecz przez ok. 25 minut.
BozenaMatuszczyk