Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Croissanty z musem jabłkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Rogaliki z ciasta francuskiego z musem jabłkowym z dodatkiem cynamonu są bardzo smaczne i szybkie do przygotowania.

Croissanty z musem jabłkowym Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Croissanty z musem jabłkowym

 

Sposób przygotowania:

Croissanty z musem jabłkowym
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki, wsypać do garnka, wlać 2 łyżki wody i rozgotować. Dodać cukier, cukier z wanilią, cynamon, odparować.

Ciasto francuskie wyjąć z lodówki i pozostawić na 1 godzinę w temperaturze pokojowej. Następnie wyjąć z papieru, pokroić na 6 trójkątów, włożyć porcję musu z jabłek, zwijać rogaliki z zewnętrznej strony do środka.

Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem z cukrem waniliowym, posypać cukrem kryształem.

Włożyć do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.
Croissanty z musem jabłkowym
Rozgotowane jabłka wymieszać z cynamonem i cukrem.
Croissanty z musem jabłkowym
Ciasto francuskie poroić na 6 trójkątów.
Croissanty z musem jabłkowym
Włożyć porcję musu z jabłek i zwijać rogaliki.
Croissanty z musem jabłkowym
Ułożyć na przygotowanej blaszce, posmarować jajkiem wymieszanym z cukrem z wanilią.
Croissanty z musem jabłkowym
Posypać cukrem kryształem i włożyć do nagrzanego piekarnika.
Croissanty z musem jabłkowym
Upiec na złoty kolor w temp 170 stopni.