Sposób przygotowania:
Croissanty z musem jabłkowym
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki, wsypać do garnka, wlać 2 łyżki wody i rozgotować. Dodać cukier, cukier z wanilią, cynamon, odparować.
Ciasto francuskie wyjąć z lodówki i pozostawić na 1 godzinę w temperaturze pokojowej. Następnie wyjąć z papieru, pokroić na 6 trójkątów, włożyć porcję musu z jabłek, zwijać rogaliki z zewnętrznej strony do środka.
Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem z cukrem waniliowym, posypać cukrem kryształem.
Włożyć do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.
Ciasto francuskie wyjąć z lodówki i pozostawić na 1 godzinę w temperaturze pokojowej. Następnie wyjąć z papieru, pokroić na 6 trójkątów, włożyć porcję musu z jabłek, zwijać rogaliki z zewnętrznej strony do środka.
Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem z cukrem waniliowym, posypać cukrem kryształem.
Włożyć do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.