Sposób przygotowania:
Ciasteczka”chocolate crinkles”
Białka oddzielamy od żółtek. Czekoladę wraz z masłem roztapiamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Zimne białka ubijamy na sztywno. Stopniowo dodajemy cukier. Następnie dodajemy żółtka. Do masy jajecznej dodajemy rozpuszczoną czekoladę wraz z masłem. Następnie krótko miksujemy. Dodajemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Miksujemy. Powstałą masę chłodzimy w lodówce przez co najmniej 2 godziny.
Z chłodnej masy tworzymy kuleczki, które obtaczamy w cukrze pudrze. Następnie lekko spłaszczamy i umieszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Studzimy.
Z chłodnej masy tworzymy kuleczki, które obtaczamy w cukrze pudrze. Następnie lekko spłaszczamy i umieszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Studzimy.