Sposób przygotowania:
Domowe hamburgery
cebulę w zależności od upodobań kroimy w większe lub mniejsze kawałki. ja użyłam robota kuchennego i wybrałam w duże kawałki.
do miski przekładamy mięsa, wbijamy jajko, dodajemy sól, pieprz, wyciśnięty ząbek czosnku oraz 2 łyżki bułki tartej. wszystko dokładnie mieszamy. formujemy kulki , następnie je "rozpłaszczamy" i obtaczamy w bułce tartej. smażymy na oleju z obu stron na brązowo.
bułki przekrawamy , jedną część smarujemy ketchupem i majonezem lub musztardą. dodajemy mięso. serwujemy z warzywami:)
Smacznego:)
do miski przekładamy mięsa, wbijamy jajko, dodajemy sól, pieprz, wyciśnięty ząbek czosnku oraz 2 łyżki bułki tartej. wszystko dokładnie mieszamy. formujemy kulki , następnie je "rozpłaszczamy" i obtaczamy w bułce tartej. smażymy na oleju z obu stron na brązowo.
bułki przekrawamy , jedną część smarujemy ketchupem i majonezem lub musztardą. dodajemy mięso. serwujemy z warzywami:)
Smacznego:)