nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Domowe hot - dogi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Hot - dogi zrobione domowym sposobem są zdrowsze i smaczniejsze niż kupione, jedzone na mieści i przynajmniej lepiej wiemy, co jemy, co w nich się znajduje.

Domowe hot - dogi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowe hot - dogi

 

  • 2 podłużne bułki do hot - dogów
  • 2 parówki drobiowe
  • sałata
  • 1 duży ogórek konserwowy
  • 3 łyżki startego żółtego sera (goudy)
  • majonez
  • ketchup pikantny
  • musztarda sarepska

Sposób przygotowania:

Domowe hot - dogi
Parówki pozbawić osłonek i nastawić w garnku na gotowanie. Na garnek z gotującymi się parówkami ustawić durszlak i w niego włożyć obie bułki nacięte wzdłuż, tak by powstała w nich jakby kieszonka. Tym sposobem dzięki gotującym się parówkom bułki będą się podgrzewać na parze. Ciepłe bułki przełożyć na talerz i posmarować w środku majonezem. Do każdej z bułek włożyć trochę sałaty i po jednej parówce. Ogórek pokroić na plastry i dołożyć do środka bułki. Każdy z hot - dogów obsypać serem żółtym i polać po wierzchu ketchupem i musztardą. Jeść od razu po przygotowaniu póki są jeszcze ciepłe, bo wtedy najlepiej smakują.
Domowe hot - dogi
Nastawione na gotowanie pozbawione osłonek parówki drobiowe.
Domowe hot - dogi
Bułki do hot-dogów umieszczone w durszlaku ustawionym na garnku z gotującymi się parówkami.
Domowe hot - dogi
Nacięta podłużna bułka posmarowana w środku majonezem z dodatkiem parówki i sałaty.
Domowe hot - dogi
Hot-dog po dodaniu do niego pokrojonego ogórka i startego żółtego sera.

Tagi:

sery sałata ser