ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Domowe hot dogi z bryndzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gdy mamy smak na "niezdrowe jedzenie" proponuję domowe hot dogi zamiast odwiedzin w najbliższym kebab housie :)

Domowe hot dogi z bryndzą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowe hot dogi z bryndzą

 

  • 2 bagietki
  • 3 cienkie parówki
  • ser bryndza (1 małe opakowanie)
  • sałatka szwedzka (mały słoik)
  • prażona cebula do posypania
  • keczup

Sposób przygotowania:

Domowe hot dogi z bryndzą
Bagietkę dzielimy na 4 części, każdą z nich przekrawamy wzdłuż, lecz nie do końca. Do środka nakładamy sera i tak przygotowane bułki podpiekamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni ok 7 - 10 minut (ser się ma lekko stopić a bułka stać się chrupiąca). Parówki gotujemy. Ugotowane wkładamy do bułek z serem, Na wierzchu układamy sałatkę szwedzką, posypujemy hot dogi prażoną cebulą i doprawiamy keczupem. Smacznego!
Domowe hot dogi z bryndzą
Ze zwykłej bagietki powstaną cztery hot dogi.
Domowe hot dogi z bryndzą
Ser bryndza stanowi oryginalny dodatek do pospolitych hot dogów.
Domowe hot dogi z bryndzą
Parówki przed ugotowaniem obieramy z folii.
Domowe hot dogi z bryndzą
Gdy bryndza się lekko stopi a bułka zarumieni czas wyjąć ją z piekarnika.