agaa_r

agaa_r

Szef Kuchni
[Przepisów: 35]

Domowe kluski na parze

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kluski na parze to pyszne danie, które można przyrządzać na niezliczoną liczbę sposobów. Zarówno na słodko jak i słono.

Domowe kluski na parze

Składniki:

Domowe kluski na parze

 

Sposób przygotowania:

Domowe kluski na parze
Lekko podgrzane mleko należy wymieszać z drożdżami i olejem ,dodać do mąki. Następnie dodać jajka ,cukier i sól i z tego wyrobić ciasto .Tak wyrobione ciasto należy przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozwałkować i wykrawać szklanką .Ponownie należy odstawić na 20 minut aby wyrosły.Gotować na parze pod przykryciem około 10 minut. Do środka można włożyć jakiś owoc lub marmoladę. Podawać z sosem. np stopioną czekoladą:) Smacznego!:)

Tagi:

jajko jajka