Sposób przygotowania:
Domowe kostki bulionowe
Warzywa z rosołu, w tym przypadku marchewkę kroimy w drobniutką kostkę i wrzucamy na dno foremek do lodu. Marchewkę możemy także rozgnieść praską do czosnku- przyspieszy to czas przygotowywania. Tak przygotowane warzywa zalewamy zimnym rosołem i wstawiamy do zamrażarki. Po zamarznięciu warto przesypać nasze kostki do jednego woreczka- zaoszczędzi nam to miejsca w zamrażarce.
![Domowe kostki bulionowe Domowe kostki bulionowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/domowe-kostki-bulionowe-295163.jpg)
![Domowe kostki bulionowe Domowe kostki bulionowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/domowe-kostki-bulionowe-295164.jpg)
![Domowe kostki bulionowe Domowe kostki bulionowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/domowe-kostki-bulionowe-295165.jpg)