Sposób przygotowania:
Bunia robi Currywurst :
Białą kiełbasę zalać wodą i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz i parzyć przez 10 minut. Wyjąc ( wywar zachować )i pokroić na skośne kawałki .Parówki pokroić tak samo.
Cebule drobno posiekać. Zeszklić na oleju. Przełożyć do garnuszka , dodać wywar z gotowania kiełbasy, oba rodzaje kiełbas, masło, mini kostki cebulowe ( rozkruszone ) , paprykę , kostkę bulionową , serek topiony..Dusić 10 minut na małym gazie. Doprawić do smaku sosem śliwkowym .
Podawać posypane natką pietruszki z pieczywem.
Zmieniłam trochę podstawowy przepis na Currywurst ( dodałam mniej ketchupu, więcej cebuli, kostkę cebulową i bulionową a dodatkowo serek bo dzieci wolą łagodniejsze sosy. ).Muszę stwierdzić , że ten domowy przepis jest jak dla mnie ciekawszy smakowo .
Cebule drobno posiekać. Zeszklić na oleju. Przełożyć do garnuszka , dodać wywar z gotowania kiełbasy, oba rodzaje kiełbas, masło, mini kostki cebulowe ( rozkruszone ) , paprykę , kostkę bulionową , serek topiony..Dusić 10 minut na małym gazie. Doprawić do smaku sosem śliwkowym .
Podawać posypane natką pietruszki z pieczywem.
Zmieniłam trochę podstawowy przepis na Currywurst ( dodałam mniej ketchupu, więcej cebuli, kostkę cebulową i bulionową a dodatkowo serek bo dzieci wolą łagodniejsze sosy. ).Muszę stwierdzić , że ten domowy przepis jest jak dla mnie ciekawszy smakowo .
wedith1
jovi
czarna-mamba
kinga
Babciagramolka
Hi hi- prawdę mówiąc to zwykła kiełbasa ( w tym przypadku parówka albo biała - parówka lepsza ) w pikantnym oj bardzo pikantnym sosie.
Mirka227
5!