Sposób przygotowania:
Rosół domowy
Mięso umyć, podzielić na części i włożyć do garnka.
Marchew, pietruszkę, seler, por, cebulę obrać, umyć i dołożyć do mięsa.
Wszystkie składniki zalać zimną wodą i zagotować, a następnie dodać kostki bulionowe, szczyptę soli, pieprzu i gotować pod przykryciem około 1½ godziny.
Z tak przygotowanego rosołu wyciągnąć mięso i warzywa, a rosół przecedzić przez sito. Posypać posiekaną pietruszką.
Następnie mięso oddzielić od kości, a ugotowaną marchew i pietruszkę pokroić na cienkie plasterki.
Rosół podawać z dodatkiem mięsa, pokrojonych warzyw oraz makaronu lub ugotowanego ryżu.
Marchew, pietruszkę, seler, por, cebulę obrać, umyć i dołożyć do mięsa.
Wszystkie składniki zalać zimną wodą i zagotować, a następnie dodać kostki bulionowe, szczyptę soli, pieprzu i gotować pod przykryciem około 1½ godziny.
Z tak przygotowanego rosołu wyciągnąć mięso i warzywa, a rosół przecedzić przez sito. Posypać posiekaną pietruszką.
Następnie mięso oddzielić od kości, a ugotowaną marchew i pietruszkę pokroić na cienkie plasterki.
Rosół podawać z dodatkiem mięsa, pokrojonych warzyw oraz makaronu lub ugotowanego ryżu.
luna