Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Domowe lody mleczno-śmietankowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 160
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Uwielbiam ten mleczno-śmietankowy posmak oraz świetną konsystencję. Koniecznie skorzystajcie z przepisu!

Domowe lody mleczno-śmietankowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Domowe lody mleczno-śmietankowe

 

  • 250 ml śmietanki 30-36%
  • 250 ml mleka
  • 50g cukru/ksylitolu

Ponadto u mnie:

  • 3 łyżki sosu malinowego

Sposób przygotowania:

Domowe lody mleczno-śmietankowe

Masa:

Domowe lody mleczno-śmietankowe
Cukier powinien być całkowicie rozpuszczony.

Śmietankę z cukrem lub ksylitolem umieścić w rondelku, wymieszać i podgrzewać aż cukier/ksylitol całkowicie się rozpuści.

Garnuszek zdjąć z palnika i następnie należy dolać mleko.
Całość zmiksować/wymieszać trzepaczką i przelać do pojemnika.

Mrożenie:

Domowe lody mleczno-śmietankowe
Mrożone lody należy przemieszać, aby miały idealną konsystencję.

Zamknięte pudełko schować do zamrażalnika i po 30 minutach lody należy przemieszać.

Po godzinie i dwóch ponownie przemieszać oraz dodać sos malinowy.

Lody chłodzić aż uzyskają odpowiednią konsystencję.