Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1464]

Jajecznica z koperkiem i szczypiorkiem na waflach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna i aromatyczna jajecznica. Idealna na śniadanie lub kolację. Usmażona na prawdziwym maśle i z dodatkiem mleka. Po mimo tego, że lubię dobrze wysmażoną była puszysta. Pachnąca koperkiem i szczypiorkiem. Podana na chrupiących waflach ryżowych.

Jajecznica z koperkiem i szczypiorkiem na waflach

Składniki:

Jajecznica z koperkiem i szczypiorkiem na waflach

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 łyżka masła 82 %
  • sól do smaku
  • pieprz kolorowy mielony do smaku
  • 2 łyżki mleka
  • szczypiorek siekany według uznania
  • koperek siekany według uznania
  • kilka wafli ryżowych

Sposób przygotowania:

Jajecznica z koperkiem i szczypiorkiem na waflach
1. Jajka wbijamy do miseczki, wlewamy mleko, dodajemy sól i pieprz do smaku, roztrzepujemy.

Na patelni rozgrzewamy masło, wlewamy jajka i smażymy mieszając aż się zetną. Ja lubię taką dobrze wysmażoną jajecznicę, ale smażymy tak jak lubimy. Na koniec dodajemy koperek i szczypiorek i mieszamy.

2. Na wafle ryżowe nakładamy po porcji jajecznicy, posypujemy jeszcze dodatkowo koperkiem i szczypiorkiem. Podajemy. 



Moje rady:

Porcja dla dwóch osób.

Można zrobić z większej porcji.