aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Domowe masełko ze szczypiorkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wyraziste w smaku dzięki dużej ilości szczypiorku masełko smakowe domowej roboty. Dużo smaczniejsze od tych kupnych - z konserwantami.

Domowe masełko ze szczypiorkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowe masełko ze szczypiorkiem

 

Sposób przygotowania:

Domowe masełko ze szczypiorkiem
Do miski wykładamy masło i pozostawiamy na 15 minut, aby zmiękło.Papierek z masła zostawiamy, przyda się. Szczypiorek myjemy i drobno siekamy, lekko solimy, aby zmiękł. Koperek myjemy i również drobno siekamy. W misce rozgniatamy widelcem miękkie masło, dodajemy do niego szczypiorek i koperek. Następnie doprawiamy pieprzem i czosnkiem granulowanym (ilość według gustu). Dokładnie mieszamy wszystkie składniki masełka. Na papierek po maśle wykładamy naszą masę formując najlepiej jak się uda prostokąt. Masełko zawijamy w papierek i wkładamy do lodówki na minimum 12 godzin, aby smaki przegryzły się. Po tym czasie mamy domowe masełko ziołowe o smaku szczypiorku z lekkim posmakiem koperku.
Domowe masełko ze szczypiorkiem
Do miski wykładamy masło i pozostawiamy na 15 minut, aby zmiękło.
Domowe masełko ze szczypiorkiem
Miękkie masło rozgniatamy, dodajemy posiekany szczypiorek i koperek.
Domowe masełko ze szczypiorkiem
Doprawiamy pieprzem i czosnkiem granulowanym.
Domowe masełko ze szczypiorkiem
Na papierku po maśle formujemy prostokątne masełko smakowe i zawijamy w papierek. wkładamy do lodówki.