Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Domowe musli by Noruas

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wspaniały domowy produkt. Bez chemii. Idealnie nadaje się na śniadanie jako dodatek do jogurtu lub zdrową przekąskę.

Domowe musli by Noruas Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Domowe musli by Noruas

 

 

Sposób przygotowania:

Domowe musli by Noruas
Orzechy obieramy ze skorupek. Oczyszczamy, wkładamy do miseczki. Dodajemy do niej również suszonego kokosa (połamanego w kawałki), płatki owsiane, ziarna słonecznika, wiórki kokosowe, pestki dyni. Nakładamy na blaszkę. Posypujemy równomiernie cynamonem. Pieczemy 10 minut w 180 st, co jakiś czas mieszając (co 3-5 minut). Wyjmujemy z piekarnika, dodajemy rodzynki. Mieszamy. Trzymamy w szczelnym pojemniku.
Domowe musli by Noruas
Etap 1 mieszamy w misce wszystkie orzechy
Domowe musli by Noruas
Etap 2 dodajemy kokosowe dodatki oraz pestki
Domowe musli by Noruas
Etap 4 rozkładamy na blaszce i pieczemy w 180 st

Tagi:

dynia